PMP Eğitiminin Ardından

Yorucu, yorucu olduğu kadarda keyifli bir 5 haftanın ardından İstanbul Kurumsal Gelişim’den aldığımız Proje Yönetimi ve PMP sınavına hazırlık eğitimleri geçen hafta bitti.

Kapanışı, Proje Yönetimi metodolojilerinin A’dan Z’ye uygulandığı eğlenceli bir vinç projesi ile yaptık, yazının devamına birkaç resim ekliyorum. Bu eğitimi almayı düşünenler için spoiler içeriyor olabilir 🙂

PMBOK 2004 versiyonu için tıklayın

Örnek bir Newsletter Projesi

Proje Yönetimi Süreçleri ve bu süreçlerde uygulanması gereken bilgi alanları;

proje-yonetimi-surecleri.jpg



Zeynep Yeğin (İG), Boran Özdemir (BT), Mahir Orat (İG), Efe Erdoğru (BT), Y.Emre Güzer (İG)

MS Project’te planlama ve Gereksinim Analizi

dsc00024.JPG

 

Planlanan ve onayı alınan projenin uygulama sürecindeyiz

proje-yonetimi.jpg

Müşteri kapsama uygunluğu kontrol ediyor 🙂 s63015971.JPG

İkinci Grup sağdan sola; Burak Koyuncu (BT), Aydan Ayarcılar (SA), Ali Haydar Ünsal (İG), Tuncay Tuncer (İG), Mert Dernek (BT), Ufuk Baytar (SA)s6301603.JPG

“PMP Eğitiminin Ardından” için 12 yorum

  1. 2.grup maliyet olarak bütçeyi zorlasa da, 3.köprü projesine emsal olabilecek tasarımı ile inşaat sektörüne ışık tuttuğu söyleniyor.

    Takım üyelerinden Burak Koyuncu yaşadıkları yoğun talepler üzerine, “Belediyelerin sıraya girmelerini ve aradan kaynak yapılmamasını rica ediyoruz” diye görüş bildirdi.

  2. Merhabalar,

    Proje Yönetimi üniversitelerde yönetici adaylarına (iyimser bir yaklaşım) verilen derslerin başında geliyor. Her insan, her gün nasıl olduğunu bilmeden proje yapar, fakat bunu profesyonel olarak yapmak ağır gelir. Her şirketin, her yöneticinin, her çalışanın ve de her insanın proje planlama konusunda bilgi sahibi olması gerektiği kanısındayım. Böyle bir konuyu gündeme getirdiği için sevgili Emre Güzer’e teşekkür ederim.

    Başarılar…

  3. Yorucu ama bir o kadar da faydalı bir eğitimdi.
    Aktif olarak proje yöneten herkese tavsiye ederim..

  4. Sevgili Mustafa, değerli yorumun için ben teşekkür ederim. Seninde söylediğin gibi hayatımızın her anı proje yapmakla, yönetmekle geçiyor aslında.

    Nasıl ki tatile gitmeden birkaç ay öncesinden planlama yapmaya başlıyorsak, business projelerde de planlamaya ağırlık vermeli, tüh bismillah deyip planlama yapmadan girmemeliyiz işlerin içine

  5. planlama yapmanın değeri proje bitiminde daha iyi anlaşılıyor. keşke şunu şöyle yapsaydık, buna neden bu şekilde bir karar verdik gibi sorular sormak planlama eksikliğinin veya olmayışının sonucudur. sana tamamen katılıyorum bu konuda; planlama yapmadan evden bile çıkmamalıyız (Rutin işler haricinde; bu tür işleri planlamak da iyi olur ama zaman odaklı olacaktır)

  6. belge içindeki tüm dökümanlar harddiske kopyalandı, gerekli zamanlarda dönülüp dönülüp bakılacak olan tabloda hedefe farklı şekilde kaydedildi. Yalnız insan .doc’u olmayan dosya hala iniyor : )
    kolay gelsin Emre Bey. çok teşekkürler.

    *bu arada varol rumuzlu arkadaştan ricam; ismini kullanmasıdır. : )

  7. Varol benim adım kardeşim, genelde bana varol diye hitap ederler… ama madem bu işin pirisin M. Varol yapayım bunu ben 🙂

  8. Proje yönetim süreçleri çok öenmli. Eğitim de bizim açımızdan çok faydalıydı. Her ne kadar Emre’nin projeyi baltalamaya yönelik çalışmaları arkadaşları etkilese de, ilk proje, emre’ye rağmen başarılıydı:)

    Bizim ki zaten “olduğundan”, değerlendirme gereği bile duymuyorum:)

    çok keyifli bir eğitim, proje yönetimi ile ilgilenen herkese tavsiye ederim..

  9. Ayinesi (aynasi) istir kisinin lafa bakilmaz.
    Ama planlamasina bakmakta fayda var.
    :- )

    Lego vinc tasarimcisi Mahir

  10. 1.grubun mühendislik harikası olan teknik çalışması, üstün proje yönetimiyle birleşince, ortaya PMP eğitimlerinde kırılması zor bir rekor çıktı.

  11. vincin son halinin resmi varmıydı. çok ihtiyacımız var 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir