İnternet Üzerinden Altın Satışı

Doğru iş modeliyle internetten her şeyin satılabileceğini düşünüyorum. İnternet üzerinden her şey satılabilse de, bazı ürün grupları vardır ki bunlar diğerlerine nazaran çok daha fazla satılır. Telefon, Bilgisayar, Elektronik vb. teker teker saymaya gerek yok sanırım.

Bu yazıyı yazmamdaki en büyük etmen, kolay satılabilir olmadığını düşündüğüm bir ürünün, külçe altının 2007 yılında internet üzerinden yılda birkaç milyon dolardan fazla satılması.

Lisansı 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan ChipGold’tan bahsediyorum. Amacım ChipGold’un tarihçesi veya konumlandırılması ile ilgili bir yazı yazmak değil, internet üzerinden yakaladığı ciro.

2007 yılı cirolarını incelediğimizde, internet üzerinden satılan ChipGold tutarının milyon dolarlarla ifade edildiğini görüyoruz.45312.jpg

Peki insanları internet üzerinden külçe altın almaya iten en önemli sebep nedir?

Öncelikle bu ürün belirli standartları yakalamış. Cep telefonu veya herhangi bir saat gibi sipariş verdiğinizde size teslim edilecek ürünün içeriğini, değerini, boyutlarını, ambalajını biliyorsunuz. Pırlanta yüzük satmak ile ChipGold satmak arasında çok büyük fark var.

Sanal mağazalara üyeleri tarafından bırakılan yorumları incelediğimizde; sanal mağazalardan alınan ChipGoldların büyük oranda taksitle (vade farkı ödeyerek) alındığını ve hemen bozdurulacak genellikle borç ödemede kullanıldığını görüyoruz.

Müşterileri arasında başlatılan bu inanılmaz Womm ile ChipGold satışları her geçen gün artıyor.

İnternetin doğasında fırsat yaratmak yok mu zaten? Goldaş kazanıyor, sanal mağazalar kazanıyor, müşteriler kazanıyor. Win win win

“İnternet Üzerinden Altın Satışı” için 4 yorum

  1. Emre çok güzel bir konuya değinmişsin.
    Gerçekten çok ilginç bir hızla yayılıyor internetten altın satışı. Ve yine üzerinde durduğun gibi insanlar bunu bir borç ödeme yöntemi olarak kullanıyorlar.
    Haksız da sayılmazlar. Aldıkları ürün, diğerlerine hiç benzemiyor ve değeri düşmüyor, tersine artabiliyor. Eğer satıcı güvenliyse, dışarıda bilmedikleri bir yerden almaktansa, içlerini rahatlatacak satıcılardan almayı da tercih ediyorlar.

    Burada konunun ağızdan ağıza hızla yayıldığından bahsetmen de çok doğru. Sektörde bizler konuyu yeni yeni tartışırken, konuyu dışarıdaki son kullanıcıların dahi tartışmaya başlaması, bu yeni ürün grubunun internetten satışında, ağızdan ağıza pazarlamanın güçlü etkisini bizlere kanıtlıyor.
    Artık bir çok B2C’nin üstteki kategori menülerinde telefon ve bilgisayar’ın hemen yanında, “çeyrek altın” başlıklarını da göreceğiz heralde:)

  2. Birçok B2C’de külçe altın bannerları dönmeye başladı bile, ChipGold külçe altına ait Goldaş’ın elinde 30 yakın lisans olmasına rağmen muadilleri de internet üzerinden satılmaya başlandı. Hal böyleyken 2008 yılı toplam e-ticaret ciroları içerisine altın satışları da hatırı sayılır oranda yer alıyor olacak,

    Cirolara bakıldığında; İnternet üzerinden satılan altının %95’ini külçe altınlar oluşturuyor. Pırlanta, kolye vb koleksiyonların internet üzerinden satışının istenilen seviyeye gelmesi kısa zamanda çok mümkün gözükmüyor.

    Yeni teknolojiler ile birlikte desteklenecek olan bu ürünlerin 2009 yılından itibaren internet’ten pay alacağını düşünüyorum.

  3. Chipgold’u ihtiyaç kredi gibi kullananlardanım. Belirli bir tutara kadar krediden (dosya masrafı yok 🙂 ) daha ucuza geliyor.

  4. gedikgross tan 12 taksitle alıyorum külçe altını diğer sitelere göre daha ekonomik ve aynı zamanda güvenilir bir site

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir