Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpauHelper has a deprecated constructor in /home/emreguze/domains/emreguzer.com/public_html/wp-content/plugins/wordpress-automatic-upgrade/wpau_helper.class.php on line 22
Bir CRM Projesi ve SalesForce | Emre Güzer

Bir CRM Projesi ve SalesForce

Hedef Alliance Holding‘te çalıştığım dönemde Workcube‘e yazdırdığımız CRM projesine yaklaşık 350.000 USD harcadıktan sonra, (bu rakamın içerisinde Bölge Satış Müdürlerimize aldığımız 150 adet laptop ve mobil internet bağlantısını sağlayan aparatlarda mevcuttu.) sıra Tüm Türkiye’yi bölgelere ayırarak kullanıcılarımıza programın(!) anlatılmasına geldi. Tabi anlatmaya CRM’in sadece bir program olmadığından başladık.

Eğitimler sırasında gördük ki; alışkanlıkları, iş yapış şekillerini değiştirmek gözüktüğü kadar kolay değil. Bazı bölgelerde CRM eğitiminden önce Bilgisayar’a giriş / başlayış ne derseniz deyin eğitimi vermemiz gerekse de CRM’in kullanılabilmesi için bağlanan havuçlar, değiştirilen performans kriterleri vb. motivasyon yöntemleri ile yapıyı oturttuk,

Değinmek istediğim nokta; Enerjimizin en büyük kısmını ilk paragraf için değil ikinci paragraf için harcadık, buda CRM’in sadece bir program olmadığını kanıtlar nitelikte değil mi?

Bugün incelediğim SalesForce aldı o günlere götürdü beni, sizinle de paylaşmak istedim.
SalesForce (On Demand) ile ilgili aldığım notları da ekliyorum.


Sağladığı Çözümler

  • CRM
  • Satış Otomasyonu
  • Pazarlama Otomasyonu
  • Müşteri Hizmetleri
  • İş Ortakları Yönetimi (PRM)
  • Analitik Fonksiyonları

On Demand’ın Avantajları

  • Yatırım ve lisans maliyetlerini ortadan kaldırıyor.
  • Yazılım yükleme, kurulum ve bakım süreçlerini ortadan kaldırıyor.
  • İnsan kaynağı ve işgücünü en aza indirgiyor
  • IT yatırımı yapılmaksızın, çok kısa bir sürede entegre çözümleri şirket bünyesine katabiliyor
  • Her yerden erişim imkanı
  • Düşük maliyet

SalesForce Oracle App, SAP, Microsoft Dynamics gibi ERP çözümleri ile entegre çalışabiliyor. Ayrıca AppExchange platformu ile kolaylıkla program import edilmekte, yapı şirket ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir.SalesForce’un güvenlik altyapısının, üçüncü parti güvenlik firmalarının yanı sıra, Merill Lynch, Symantec, Deutsche Bank, Yamaha, Nokia gibi büyük ölçekli firmaların IT uzmanları tarafından denetlendiği belirtilmiş.

Bununla birlikte internet üzerinde farklı bir şirkete ait platformda yer alan bilgilerin, şirketlerin kendi bünyesine kurulan yapılara göre daha az güvenli olacağını düşünüyorum. Salesforce’ta bu maksatla verileri şirketlerin kendi bünyesinde barındırmasına olanak sağlayan bir yapı geliştirmiş. Veriler Salesforce veritabanında saklanabildiği gibi, şirketlerin veritabanında da saklanabiliyor.

Ayrıca Offline çalışan bir masaüstü sürümü de geliştirerek müşterilerine seçim şansı tanımışlar.Online hizmet ile birlikte sorulan sorulardan bir diğeri, erişilebilirlik süresi oluyor. SalesForce’un erişilebilirlik süresini incelediğimizde; 2007 yılı boyunca %99.92’lik bir online kalma süresi olduğunu görüyoruz.

SalesForce’un kullanımını incelediğimizde; pazarlama wordinglerinde kullanılanın aksine diğer ERP paket programlara oranla daha karışık olduğunu görüyoruz. Kullanıcıya vaat ettiği kullanım kolaylığını önyüzüne yansıtamamışlar.Her 10 yazılım projesinden 4’ünün başarısız olduğunu düşünüldünde; denenmiş, referansları güçlü ve uygun maliyetiyle Salesforce’un ön plana çıktığını söyleyebilirim. Düşük maliyeti geri dönebilme şansını da beraberinde getiriyor.

“30 günlük” denemesi bedava! 

“Bir CRM Projesi ve SalesForce” için 5 yorum

  1. Salesforce’u başarılı buldum. ilk başlarda anlaşılması zor gibi görünsede aslında oldukça basit ve kullanışlı bir yapısı var. CRM uygulaması ile tanışmak ve CRM’e ısınmak isteyen şirketler için çok faydalı ve düşük maliyetli olacağına inanıyorum…

  2. Açıkçası sales force ‘u uzun bir süredir inceliyorum ve şirket veritabanlarını kendi bünyelerinde barındırabildiklerini ilk defa burada okudum.Bu konuda yanlış bir bilgi mi var acaba yoksa ben mi yanlış biliyorum.Eğer şirket kendi bünyesinde veri tabanını barındıracaksa o zaman tüm güncelleme konfigürasyon ve bakım hizmetleri nasıl yapılacak.Şirket kendi içerisinde kendi server ‘ı ile ilgilenirse o zaman gene yanında sistemci çalıştırmak zorunda kalacak ve ani bir kriz durumunda (sistemin çökmesi gibi) sales force nasıl hizmet verebilecek taa İrlandalardan ?
    Ayrıca bu sistem sales force ‘un multi-tenanted kernel dediği olayla da tamamen çelişiyor…

  3. Merhabalar,

    ben inspark kurumunda AE olarak görev almaktayım. Biz Salesforce.com’un türkiye’deki tek yetkili iş ortaklarıyız. Kendi serverinizi kurabilirsiniz bunu sadece yapmak isterseniz. Yani ana sistem yine Salesforce.com olacak ve ilk bilgiler oraya akarken kendi serveriniz ile bir entegrasyon söz konusu.
    Bu konu hakkında daha detaylı bilgiyi web sayfamızdan veya 2122998980 numaralı telefondan bana ulaşarak edinebilirsiniz.

    Saygılarımla,
    Nesrin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir